♣Deel vijf – Suiker

Deel vijf – Suiker

Oke, sentiment all over the place.. om verder te gaan waar ik gebleven was. Ik werd dus een soort van wakker.. Ik keek naar mezelf, ik keek terug naar hoe ik me gedroeg en hoe ik in het leven had gestaan..en ik werd er niet bepaald vrolijk van. Ik voelde een gevoel van schaamte.. en ik had het er best heel moeilijk mee op dat moment om te accepteren dat het oke was.. Er was veel gebeurd, ik had veel meegemaakt en dingen gebeuren nu eenmaal. Gelukkig maar, want het vormt je tot wie je echt bent.

Ik wist inmiddels wel dat gezond eten een groot effect heeft op je gemoedstoestand.. Zo kan ik met 100% zekerheid zeggen dat ik letterlijk beroerd wordt als ik (teveel) geraffineerde suikers eet. Ik krijg heel veel last van stemmingswisselingen en wordt moe. (Om het maar niet te hebben over de PDS (prikkelbare darm ) symptomen die dan veel sneller de kop op steken..) En vaak komen er binnen korte tijd zware onweer wolken boven Sab land te hangen, die mij een depressief gevoel geven.

Alert, alert.. stormy weather..

Ik weet inmiddels hoe het is om voor lange tijd zwaar depressief te zijn, en dat wil ik echt nooit.. nooit meer meemaken. Ik denk niet dat ik dat overleef. Dussss zal ik maatregelen moeten treffen. Zoals ik heb geleerd in de therapie die ik heb gevolgd, is het super belangrijk om bepaalde dingen op tijd te herkennen en er op tijd iets aan te doen. Ik omschrijf een depressie vaak als een zware zwarte deken die over je heen glijdt en je hebt op een gegeven moment gewoon de kracht niet meer om er onder vandaan te kruipen.. blijven liggen lijkt dan soms nog de enige optie.

Om dat te voorkomen probeer ik dus naast het aanpassen van mijn werktijden, onder andere ook mijn suiker inname te minimaliseren, wat lastig is aangezien ik en vele anderen met mij, verslaafd zijn aan suiker. Ik heb gelezen dat er uit onderzoek is gebleken dat suiker net zo verslavend is als cocaïne en heroïne.. Hoe dan .. denk je.. hoe kan het dan dat het echt o ver al in zit.. terwijl er inmiddels genoeg onderzoeken gedaan zijn die aantonen dat suiker in verband wordt gebracht met kanker en depressie.. Als je meer wil weten over suiker en de effecten ervan op ons lichaam, dan kun je hier klikken en verder lezen.