Deo (down) to earth

Oksel fris at all times!

No sweat.

Deodorant is iets waar ik niet zonder kan. Ik dans graag en ik weet jammer genoeg uit ervaring dat niet iedereen naar bosviooltjes ruikt. Dat hoeft ook niet. Maar bedorven uiensoep is t andere uiterste..

Dat probeer ik zelf uiteraard te voorkomen, en gebruik dus vaak deo.  Maar ik lees steeds vaker over de (gevaarlijke) stoffen die erin zitten. Zoals aluminiumchloride en parabenen. Die stoffen, met name aluminium, worden in verband gebracht met borstkanker. Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek…Wetenschappelijk onderzoek op muizen…:(

Ze gaan nu testen of het ook geld voor mensen. Ik moet mezelf echt inhouden om hier nu verder niet op in te gaan.. Ik wijd daar wel een apart artikel aan, want anders dwalen we af van de deo. Wil je meer lezen over Proeven op dieren, klik dan hier.

Deo dus. Ik heb twee deo ’s gevonden waar ik erg tevreden mee ben.  Ik begin met de eerste die ik kocht. Hij heet Salt of the earth en kost 6,99 bij de Albert Heijn. Lijkt duur.. Maar je doet er echt mega super duper lang mee. Wat zit erin? Zout. En water. That’s it. WAUW! Nu denk je misschien oke, dat werkt vast niet. Dat dacht ik stiekem ook een beetje..

Milieu en huid vriendelijk 🙂 jeej

Maar niets is minder waar! Ik gebruik de deo nu ruim vier maanden en ik ben er echt erg tevreden over! Het is een soort “roller” of eigenlijk meer een dep stick. Het is gewoon een stuk zout eigenlijk.

Het werkt simpel, je maakt hem nat onder de kraan en en je rolt hem een paar keer heen en weer over je schone oksel. Dan droog je de stick af en doet het plastic topje er weer op. Easy peasy. Ik heb geen last van vervelende geurtjes of wat dan ook.

Nummer twee die ik heb uitgeprobeerd is een herbruikbare deo spray. Huh? Ja.  Do2 is de naam. Het is een flesje van 40 ml met daarin een aantal aluin kristallen. Daar kun je water bij doen en dan wordt het een deodorant.

Handig is in dit geval dat je het  kunt spuiten, voor als je niet van rollen houdt. 40 ml lijkt niet veel maar je kunt het flesje tot ongeveer 8 a 10 keer opnieuw vullen. Net zolang tot de kristallen opgelost zijn.Het kost 8,02 bij de Albert Heijn.

Van beide merken zijn rollers en spuitflesjes verkrijgbaar. Ik wissel deze twee af, dat werkt voor mij prima. Ik heb geen last van een zweetgeur s’avonds, maar deze deo houd je oksels niet droog. Dat is misschien een klein minpuntje. Verder ben ik er erg tevreden over en kan ik ze ook echt aanraden.

Ik voel me er prettiger bij, ik heb het gevoel dat ik natuurlijker bezig ben op deze manier.

Try it for yourself 🙂

Liefs Sab♥

2 gedachten over “Deo (down) to earth”

  1. Hey Sab, bedankt voor je tip! Ik ga ze zeker eerdaags proberen. Ben namelijk nog niet DE deo tegengekomen die bij mij werkt zonder chemische stoffen 😷
    Liefs Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *