Er zit een wolk in mijn hoofd..

“En dan nu het weerbericht. Plaatselijk bewolkt en dichte tot zeer dichte mist”

In mijn hoofd..wel te verstaan.. Top.

Nope, dat is voor mij geen onbekend verschijnsel.. verre van. Ik weet inmiddels dat de “wolk in mijn hoofd” die met regelmaat de kop op steekt, bij mij hoort. Ik ben dan heel afwezig. Ook al probeer ik me uit alle macht te focussen op iets, dat lukt gewoon niet op dat moment. Een beetje alsof je dronken bent eigenlijk..Waar ik me er voorheen heel erg tegen probeerde te verzetten, probeer ik nu te accepteren dat het zo is. Ik laat het maar gewoon gebeuren en ik wacht rustig af tot de lucht weer op klaart, terwijl ik mijn dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk probeer te doen. De “bewolking” kan te maken hebben met ADD, dat is bij mij wel vastgesteld een aantal jaar geleden.( Ik zal er zo iets meer over vertellen.) Het kan ook te maken hebben met HSP,  Ik ben er een aantal jaar geleden achter gekomen dat ik een hoog gevoelig typetje ben, HSP (high sensitive person) Als je hier klikt kom je op een duidelijk en interessante site over HSP en ADD terecht.

Ik ben me in het HSP fenomeen gaan verdiepen. Nou ja verdiepen.. Ik las de eerste pagina met “symptomen” bij hooggevoeligheid en het was werkelijk een feest van herkenning. Zo’n beetje de hele beschrijving leek over mij te gaan. ( En nee, ik ben niet zo narcistisch dat ik denk dat de wereld om mij draait 😉 hihi) (niet meer althans)

Gelukkig heb ik er met mijn werk weinig last van. Ik denk omdat het een rustige en veilige omgeving is voor mij en ik veel plezier heb in mijn werk. Ik vraag wel altijd even een “minuut stilte” als ik de verf meng. concentratie ten top! 🙂

De diagnose ADD werd ongeveer 8 jaar geleden bij mij gesteld.  Door een arts in het ziekenhuis. Daarbij kreeg ik de bijbehorende medicijnen mee naar huis. Waaronder Ritalin. Ritalin is een middel wat door sommige onder ons (zonder ADD 😉 ) nog wel eens gebruikt wordt om even legaal te “spacen”. Er wordt gezegd dat als je dit middel gebruikt terwijl je geen ADD hebt, dat je er een soort van high van wordt. Daar had ik dus geen last van. Maar het leek mij als non-drugs gebruiker niet heel gezond. Ik heb zelf voornamelijk last gehad van knarsen op mijn kaken, dat schijn je ook te doen als je speed gebruikt, ik bedoel maar.. Verder kreeg ik er behoorlijke hartkloppingen van en ging ik niet veel scherper door t’ leven dan daarvoor. Ik besloot dus om er (in overleg met de arts) mee te stoppen en mijn leven zodanig aan te passen dat ik zonder die medicatie zo min mogelijk last heb van mijn wazige wolk buien. 🙂

Ik denk dat het bij mij een combinatie is van de twee bovenstaande dingen. Een geweldige wolken cocktail..:P

Het gebeurd vaak op de meest onhandige momenten. Ik heb wel gemerkt dat als ik veel drukte in mijn leven heb, of een beetje gestrest ben, dat het er vaker is. Ik kan er werkelijk niets tegen doen, even tegen mezelf zeggen; Kom op Sab! get over it! Werkt helaas niet.  Ook heeft het bij mij te maken met de interesse die ik heb voor het geen waar ik mee bezig ben. Het valt me op dat het bij een voor mij saai iets vaker gebeurd dan wanneer ik iets heel leuks doe.. Vaag maar waar. Ik heb ook wel gemerkt dat het vaker gebeurd in drukke ruimtes. Met veel prikkels.. Bijvoorbeeld als ik in de supermarkt sta.. Super irritant als ik dan echt geen idee meer heb wat ik allemaal nodig heb. Totale chaos in mijn hoofd. Het beste wat ik dan kan doen is zo snel mogelijk naar huis gaan en niet te veel van mezelf verwachten. 

Ik heb al heel wat schouders van dichtbij gezien.

Ik ben gek op kizomba dansen, maar dat is ook vaak in hele drukke ruimtes met harde muziek en lichten. Alles wat ik niet wil op zo’n moment. Maar ja… Je bent (redelijk) jong en je wil wat. Ik ben een beetje een laatbloeier wat uitgaan betreft. Voorheen durfde ik nooit, bang voor een wolkbui.. Maar ik weiger om nu al achter de geraniums te blijven zitten uit angst. Ik wil genieten van wat er nu mogelijk is in mijn leven. Ook al betekent dat dat ik regelmatig (onopvallend) hyperventilerend op de dansvloer sta. What doesn’t kill you… En ik leef nog steeds. Ik bedoel maar 🙂

Anyway.. Ik heb mezelf aangeleerd dat ik niet te veel om me heen moet gaan kijken want dan gaat het geheid mis. Dan sta ik op voeten, draai ik ongecontroleerd rond en val bijna om. Echt super kansloos. (Dan schaam ik me wel eens, want dat zijn de momenten waarop je het aan me kan merken. Meestal ben ik heel goed is staat om het te ‘verbergen”)Waar ik normaal gesproken best wel goed in staat ben om mijn danspartner “te volgen,” raak ik dus totaal t ‘spoor bijster als ik om me heen kijk en afgeleid wordt.

Dance like nobody’s watching! Uhm…

Ook ben ik over het algemeen niet in staat om iets van een gesprek te voeren tijdens het dansen. Ik focus me altijd op de rechter schouder van mijn danspartner en kijk daar de hele tijd naar. Ik weet soms niet eens hoe iemand eruit ziet als ik met hem heb gedanst.. I know.. shame on me. Maar ja.. je moet wat. Soms is t echt heftig, dan is alles heel overweldigend en kan ik er bijna van in paniek raken. Aangezien t niet echt classy is om hardlopend de dansvloer te verlaten,  klamp ik me meestal soort van vast aan de persoon in kwestie en hoop dat we het beide overleven. Tot nu toe is dat altijd gelukt 🙂 Ondanks alles vind ik het erg leuk, ik krijg heel veel energie van het dansen. Wat mij betreft dans ik nog heel lang door!

Misschien herken je dingen uit wat ik vertel, misschien totaal niet. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat!

Liefs Sab♥

Eén gedachte over “Er zit een wolk in mijn hoofd..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *