Mijn favoriete vegan levensmiddelen

Ben je van plan om (wat meer) plantaardig te gaan eten maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dat herken ik! Ik heb ook op dat punt gestaan en heb inmiddels een aantal hele lekkere producten ontdekt.

Lekkere vegan lunch 🙂 Met zelfgemaakte pasteitjes!

Ik krijg vaak de vraag wat ik dan nu, sinds ik vegan eet, op mijn brood smeer. Of ik überhaupt nog wel iets “mag” eten en welke producten dat dan zijn. Ik ga daarom even een aantal producten met je delen die ik vaak gebruik:)

Om te beginnen ben ik groot fan van Yacon siroop en Edelgistvlokken

Wil je daar meer over lezen dan kun je op het linkje klikken. Ook mijn Kaas verslaving heb ik inmiddels overwonnen. Hier lees je daar meer over.

Vegan Filet american

“Paté en Filet”

Deze twee geweldige producten van de vegetarische slager heb ik standaard in mijn koelkast liggen. Ik ben nog het meest gek op de “Filet.” Toen ik nog met mijn kop in t zand zat om het maar even zo te zeggen, at ik erg vaak en graag vlees. Filet american was wel een favoriet van mij. Nu kan ik met echt niet meer voorstellen dat ik (rauw) vlees at. Maar de smaak herinner ik me nog wel. Ik vind deze versie van de vegetarische slager echt heerlijk en eerlijk smaken! Te koop bij o.a Jumbo, Plus en AH voor 2,29

Vegan mayonaise

Ik vind de mayonaise van Remia het lekkerst tot nu toe. (Ik heb laatst een andere pot gekocht op de veggie fair, maar die vond ik niet zo denderend.) Hij is te koop bij Plus en AH Ik geloof voor 1,50 per pot.

Bijkomend voordeel is dat hij ook nog beter is voor je lijn!

 

Vegan yoghurt

Er zijn verschillende soorten zuivel vrije producten te koop, maar vaak zijn ze op basis van soja. Soja is een prima plantaardig alternatief voor dierlijke producten, maar het is niet aan te raden om de elke dag heel veel soja te eten.  Ik vind zelf de zuivel en soja vrije yogurt van koko yogo wel lekker.

Je moet misschien even wennen aan de smaak, dat had ik wel tenminste. Er is ook zuivel en soja vrije melk van dit merk. Persoonlijk vind ik die nog het lekkerste van alle soorten plantaardige melk die ik heb geprobeerd. De producten zijn te koop bij Jumbo. De yoghurt kost 2,69 voor 500 ml. Er zijn ook kleine bakjes met een smaakje. Bijvoorbeeld mango, er zit geen suiker aan toegevoegd en het is erg fris van smaak.

Bij Plus verkopen ze ook kokos yoghurt. Die is iets duurder, ik geloof 2,99 voor 400 ml. Maar de smaak is romiger en meer kokos achtig. Foto volgt hihi.

AH heeft een kokos yoghurt van eigen merk, deze is ook erg lekker en ik geloof de goedkoopste van de drie, de prijs weet ik nu even niet (chaoot.. I know)

Vegan choco pasta

Deze chocopasta kwam ik van de week tegen bij Jumbo. Hij is ook nog biologisch! Het is toch fantastisch. Je moet wel van puur houden, want ze hebben uiteraard geen melk. Ik vind hem erg lekker.

Bo denk ik ook. Maar die mag geen chocola. Dat is giftig voor honden. Ze heeft laatst een keer op een onbewaakt moment een reepje van 80 gram (!) 85% PURE chocolade uit het zijvakje van mijn tas gefrutseld en opgegeten. (Bo heeft echt een eetverslaving) Gelukkig was ik thuis en kwam ik er snel achter. Ik heb haar in haar lurven gegrepen en ben naar de dierenarts gesjeesd. Daar kreeg ze een injectie om over te geven en kwam het reepje er weer uit. Ze keek er wat beteuterd naar, ik keek wat beteuterd toen ik moest afrekenen. (75 euro !) Maar goed, het belangrijkste is dat Bo er niets aan over heeft gehouden. 

De Aldi verkoopt vegan fairtrade pure hagelslag, ook erg lekker!

 Ander vegan broodbeleg

Het bakje wat je erachter ziet staan is helaas niet vegan. Daar zit ei in kwam ik achter.

De producten van Maza vind ik erg lekker, als je van hummus houdt kun je je lol op. Ze hebben heel veel soorten. De meeste keuze hebben ze bij AH.

Ik vind deze variant erg lekker. Het is een frisse zoete smaak.

Vegan groente wraps

Deze wraps zijn lekker en bevatten  minder kcal maar meer vezels als “gewone” wraps. Je hebt ze in de variant wortel, bieten en bloemkool. 

Ze zijn te koop bij de AH en Jumbo voor 2,59 geloof ik.

Bij de AH en Jumbo hebben ze ook een pizza bodem op basis van bloemkool of courgette. Van het merk Magioni. Deze zijn 3,29 per twee stuks. Ze smaken heerlijk!

Vegan burgers

Ik kwam bij de Jumbo deze burgers tegen en ik werd helemaal blij toen is ze proefde. Ze smaken echt erg lekker vind ik.

Er zijn ook broccoli burgers van het merk So fine en die zijn al even heerlijk. Echt een aanrader! Ze kosten geloof ik 2,49 per twee.

De Jumbo verkoopt ook producten van Gardein. Die vind je in de diepvries. Ze hebben krokante kip schnitzels en vis filets.

Ook de hamburgers zijn erg lekker. Je betaald 6,49 voor ik geloof 8 stuks. Ik vind het absoluut de moeite waard. Het is echt bizar hoe goed de smaak is nagemaakt.

Ik ben zelf ook groot fan van de vegetarische slager. Ze hebben heel veel keuze in hun assortiment. Jammer genoeg zijn een aantal producten niet vegan. Altijd even op de achterkant kijken als je het zeker wil weten 🙂

Ik heb gemerkt dat het sowieso altijd goed is om even de achterkant van de producten te checken. Is het product vegetarisch? Dan wil dat dus niet zeggen dat het vegan is. Er kan dan melk of ei in het product gebruikt zijn. Heb je per ongeluk iets gekocht wat toch niet helemaal vegan blijkt te zijn? Maak je geen zorgen, dat gebeurd mij ook nog wel is. Je doet je best en daar gaat het om toch? Ik merk wel dat ik steeds handiger wordt in het lezen van etiketten. Vaak staan de bestand delen zoals ei en melk dik gedrukt. Dat zie je in een oog opslag.

Hier vind je een link naar een pagina waar ook heel veel vegan producten op staan.

Ik hoop dat je er wat aan hebt! Probeer het uit zou ik zeggen 🙂 Smaken verschillen natuurlijk!

Liefs Sab♥

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *