Maak een kickstart in het nieuwe jaar!

Soms lees je een artikel of een boek en dan weet je gewoon.. Ja dit klopt. Dat had ik toen ik het boek Kickstart las van Lisa Steltenpool. Ik werd zo blij tijdens het lezen van dit boek. Zo’n beetje alles was erg herkenbaar voor me. Ik ben me de laatste jaren flink gaan verdiepen in voeding en de effecten daarvan op mijn lichaam. Ik had allerlei (pijn) klachten waar ik letterlijk ongelukkig van werd. Mijn voedsel “openbaring” begon met de waarheid over suiker en er volgden een hele hoop andere boeken en artikelen waar ik erg veel van heb geleerd.

Als je maar vaak genoeg dezelfde feiten, onderzoeken of beweringen leest over een bepaald onderwerp, en je legt je eigen logische verstand en ervaringen daarnaast, dan weet je op een bepaald moment gewoon of iets klopt. Het was (en is) eigenlijk een soort zelfstudie kun je wel zeggen. Ik ben natuurlijk geen voeding expert, maar ik ben inmiddels wel ervaringsdeskundige 🙂 Ik merk dat het onderwerp voeding in het begin een soort “ik zie door de bomen het bos niet meer” gevoel bij me losmaakte, maar ik begin de logica er inmiddels van in te zien. En eerlijk gezegd… Het is eigenlijk allemaal steeds logischer, vind ik althans.

Hoe fijn is het dan als je een boek leest waarin iemand anders dingen heeft opgeschreven en verwoord wat je zelf niet beter had gekund ( laten we dat voorop stellen) en waarvan je weet, ja dit klopt echt! Ik vind ook echt dat Lisa het heel duidelijk en makkelijk te begrijpen schrijft. Je blijft geboeid (ik wel in ieder geval) omdat je voelt dat ze gelijk heeft. Het boek gaat ook niet alleen over voeding, maar eigenlijk over een aantal basis principes die we eigenlijk allemaal zouden moeten toepassen om een gelukkiger leven te kunnen hebben met veel minder stress. Echt een wijze vrouw die Lisa, daar kunnen een hoop mensen nog wat van leren!

Ze neemt je mee op een logische weg naar bewust leven en bewust eten met als doel een gelukkiger en gezonder leven. Waar ik vaak een beetje beteuterd keek als ik weer eens een nieuw voeding of dieet boek las wat gouden bergen beloofde maar waar ik zo’n beetje mijn hele leven 180 graden moest omgooien binnen één dag, vind ik dit een fijne manier om rustig aan bekend te worden met andere producten en een andere manier van eten. Oké, eerlijk is eerlijk, voor mij is  dit al een tijdje de manier waarop ik inmiddels eet en leef. Maar ik vond het dus extra fijn om (weer) te lezen dat ik het blijkbaar allemaal best heel goed doe 🙂 En er staan absoluut nieuwe feiten en weetjes in die ik nog niet wist!

Ben je van plan om gezonder te gaan eten maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan kan ik je dit boek echt aanraden!

Het boek is op dit moment uitverkocht heb ik vernomen, maar je kunt via deze link het e-book bestellen. 

Lisa heeft ook het boek De vegarevolutie geschreven, ook echt een aanrader!

Ben je niet zo’n boeken lezer en probeer je liever zelf dingen uit op je eigen manier? Dat is ook super 🙂 Wees lief voor je lijf! Push jezelf niet in een bepaalde richting als dat ( nog ) niet goed voelt. Het komt vanzelf wel.. Of niet. Leg jezelf in ieder geval niets op en verbiedt jezelf niets. Gun jezelf een fitter, mooier en gezonder lichaam met meer energie maar wees niet te streng. Het feit dat je dit artikel leest geeft al aan dat je interesse hebt in een gezondere leefstijl. Dat is al een grote stap in de goede richting! Wees trots op jezelf en geniet vooral van al het lekkers wat de natuur te bieden heeft!

Veel liefs Sab♥

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *