Mijn “perfecte basic pannekoeken” recept

Dit is een uniek moment. Ik ben namelijk nogal trots ( laat me) dat ik dit recept zelf heb bedacht, en dat het ook nog is de meest lekkere pannenkoeken ever zijn! (Voor mij dan.. en volgens een aantal mensen om mijn heen.. Maar ik zou zeggen oordeel zelf!) En nu ga ik het met je delen. Omdat ik het iedereen gun om zulke lekkere, simpel te maken, goedkope, biologische en Vegan pannenkoeken te kunnen proeven:)

Dit is zo ’n beetje alles wat je nodig hebt

Oke, here we go!

Je hebt nodig

♣ Een grote mengkom               ♣ Een grote soep lepel om op te scheppen.

♣ Een keuken weegschaal       ♣ Een pannenkoeken omschepper. ( Om het                                                                               kreng te keren. )

♣ Een maatbeker                          ♣ Een of twee grote koekenpannen t liefst anti                                                                         met aanbak laag.

♣ Een staafmixer (of anders een garde)

Deze pannenkoekomschepper is echt ideaal!

 

Ingredienten:

Dit is voor ongeveer 8 a 9 ( ik bak dunne) pannekoeken.

100 gram speltmeel   ( tarwemeel kan ook maar ik gebruik liever spelt omdat je darmen daar wat meer moeite voor moeten doen. Dat is goed voor ze.)

150 gram speltbloem ( tarwebloem kan dus ook)

500 ml water

2,5 theelepel wijnsteenbakpoeder

1 eetlepel amandel aroma ( hoeft niet, maar ik vind t heerlijk) (Het is alleen helaas niet biologisch)

0,5 theelepel vanille aroma ( hier geld t’ zelfde)

0,5 theelepel zout

1,5 theelepel arrowoot poeder

1 theelepel olijf olie

Biologische kokos olie om ze in te bakken

En dan?

Weeg het meel en de bloem af in de mengkom die op de weegschaal staat. Doe het water en alle andere ingrediente behalve de kokos olie erbij en mix het tot een glad geheel.

Zorg dat je afzuigkap hoog staat want kokos olie rookt best erg. Zorg ook dat je pan(nen) goed heet zijn, dan lukken de pannenkoeken beter. Doe een klontje boter in de pan en wacht tot het goed verdeeld is. Dan doe je één schep beslag in de pan en verdeel je het door de hele pan door de pan te een beetje te bewegen. Wacht tot de pannenkoek een beetje begint te roken na ongeveer 40 seconden. Ik bak ze altijd op hoog vuur, dat gaat lekker snel. Dan keer je de pannenkoek om, dit moet makkelijk gaan. Bak ook de andere kant lekker krokant en leg de pannenkoek op een bord met een ander bord er boven op om hem Warm te houden. 

Met (vegan) kaas en edelgist vlokken zijn ze    ook heerlijk. Of met rozijnen, of appel en kaneel. Wees creatief!
Lekker met yacon siroop of appelstroop!

 

 

 

 

Ik kreeg voorheen altijd snel buikpijn na het eten van pannenkoeken vanwege PDS klachten,  maar dat heb ik met dit recept nooit!

Ik zou zeggen probeer ze uit en GENIET!

Eet smakelijk!

Liefs Sab♥

 

 

 

 

2 gedachten over “Mijn “perfecte basic pannekoeken” recept”

  1. Nou deze pannekoeken lijken me heerlijk. Mijn hele gezin is dol op pannekoeken dus ben erg blij dat dit geen einde verhaal is. Top..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *