Vegan chocolade taart zonder suiker :) (biologisch)

Ik ben gek op chocolade. En op taart. Vooral op chocoladetaart! Dus toen ik besloot om vegan te gaan eten schoot er wel even een golf(je) van pure paniek door me heen. Ik heb van alles voor de dieren en de aarde en mijn gezondheid over, Ik kan  alles laten staan. Maar een leven zonder chocolade taart leek me wel erg leeg. Noem me wanhopig.. DAT KLOPT.  

A balanced dieet is chocolate in both hands..

Dus ik ging op zoek. Heel internet staat bol van de recepten dus wat dat betreft was ik al snel gerustgesteld. Maar als het op chocolade taart aankomt heb ik om eerlijk te zijn best een redelijk eisen pakket:

De taart moet dus vegan zijn, hij moet lekker romig zijn, (droge taart is echt niet oke) er moet geen suiker in zitten en hij moet er aantrekkelijk uitzien.

Wat is ie knap he? (Voor deze taart heb ik een springvorm van 18 cm doorsnede gebruikt.)

Ik kwam een recept tegen dat me wel aansprak en ben aan de slag gegaan. Ik pas vaak “onderweg” tijdens het koken, het één en ander aan naar mijn eigen smaak. Ik heb de taart inmiddels drie keer gemaakt en ben echt totaly in love. Hij is romig, stevig en chocoloco! Hier onder vind je het recept.

Let’s go

Je hebt nodig

♥ Een springvorm met een doorsnede van min. 17 tot max 22 cm (hoe kleiner de springvorm hoe hoger de taart wordt)

♥ Bakpapier

Oops i did it again…

♥ Een spatel, een kwast, een keukenweegschaal, een mengkom en een maatbeker

♥ Een staafmixer

♥ Liefde 🙂

Ingrediënten voor de bodem:

170 gram biologisch amandelmeel

30 gram biologisch cacao poeder

4 eetlepels gesmolten biologische kokos olie  

4 a 5 eetlepels yaconsiroop

2 theelepels vanille aroma

1 theelepel koek en speculaaskruiden

1/2 theelepel zout ( en ik doe er een paar draaien met de zoutmolen met himalayazout door heen )

En dan?

OMG! Om je vingers bij af te likken…

Zet de mengkom op de keukenweegschaal en weeg alles af. ( Ik zet de weegschaal elke keer na het afwegen van een ingrediënt weer op nul en gooi alles bij elkaar ) Meng het vervolgens door elkaar. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de rand van de vorm eroverheen zodat het bakpapier strak vast zit. Smeer met een kwast en kokosolie de randen van de springvorm in. (Je hebt een restje in een pannetje na het smelten van de 4 eetlepels kokosolie ) Doe het mengsel in de springvorm en druk het gelijkmatig stevig aan. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Ingrediënten voor de vulling: 

300 gram pure biologische chocolade ( Je kan zelf kiezen. Hoe lager het cacao percentage hoe meer suiker erin zit dus hoe zoeter de taart. Ik kies meestal voor 55%, 72% en 85% van de Jumbo. )

3 grote of 4 kleine rijpe avocado’s

75 ml vegan room. ( ik gebruik wow, no cow room van Jumbo) 

175 ml yacon siroop

1 eetlepel arrow root poeder

1/4 theelepel keukenzout

1 theelepel vanille aroma

te koop bij Jumbo

25 gram biologische cacao poeder

1/2 theelepel kaneel

En dan?

Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade langzaam op laag vuur terwijl je goed blijft roeren want  het brand snel aan. Voeg evt. alvast de helft van de room toe, zodat het makkelijker roert.

Halveer de avocado’s en ontpit ze. Lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een schone mengkom. Mix alle ingredienten behalve de chocolade en arrow root poeder door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Roer dan met de spatel de chocolade door het mengsel en voeg vervolgens heel langzaam de arrowroot toe terwijl je goed roert om klontjes te voorkomen. Giet het  mengsel in de springvorm en laat het 3 a 4 uur stijf worden in de koelkast.

Deze taart was voor Mil z’n verjaardag. (Duh) de witte versiering heb ik van kokosroom gemaakt. De letters heb ik gekleurd met kurkuma poeder en matcha thee poeder. (Dat wordt niet echt zoet)

Als hij dan( eindelijk) uit de koelkast mag, verwijder je voorzichtig de rand van de springvorm. Je kunt de taart nu versieren met noten, pure hagelslag, kokos snippers, fruit of iets wat je zelf lekker vind. 🙂

Eet smakkelijk!! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Leuk als je een reactie achter laat 🙂

Liefs Sab ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *